Tilburg University heeft voor het eerst meer dan 20.000 studenten

Tilburg University heeft voor het eerst meer dan 20.000 studenten

Per 1 oktober 2021 staan er 20.284 studenten ingeschreven aan Tilburg University. Daarmee bereikt de universiteit het hoogste aantal studenten ooit. De groei is bovendien groter dan aan andere Nederlandse universiteiten.

Beeld: Jack Tummers

Tilburg University groeit al jaren op rij, en daar komt ook dit collegejaar geen verandering in. De studentenpopulatie stijgt met 4,9% ten opzichte van 2020, toen er 19.334 studenten waren. Dat percentage ligt hoger dan het landelijk gemiddelde: gemiddeld groeiden Nederlandse universiteiten dit jaar met 4,1%.

Daarmee bereikt Tilburg University de magische grens van 20.000 ingeschreven studenten. Die werd eerder gepasseerd dan verwacht. In 2018 sprak de universiteit de hoop uit het aantal in 2024 te behalen, en zich dan ‘een middelgrote universiteit’ te kunnen noemen. Dat het gewenste aantal drie jaar eerder is behaald, komt mogelijk door de eerdere explosie van aanmeldingen door de coronacrisis.

De voorlopige cijfers, die in februari 2022 definitef bekend gemaakt worden, werden vandaag besproken tijdens een commissievergadering van de Universiteitsraad. Paulina Snijders, vicevoorzitter van het College van Bestuur, noemde het aantal een ‘mijlpaal’, en een reden voor een feestje zodra de landelijke coronamaatregelen dat toelaten.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.