Door Hugo ben je niet meer fit

Maandagochtenden vallen zwaar na vakanties. Zeker na de kerstvakantie, als je ritme nog niet hersteld is van de jaarwisseling, je buik nog niet hersteld is van het kerstdiner en je wallen nog tot onder je mondkapje vallen. Maar je hebt het gehaald! Vóór 6.30u ingecheckt, want je hebt een daluren abonnement omdat je van Hugo na vijf jaar studeren je studentenreisproduct hebt moeten inleveren. Eikel.

Je weet wel dat je met Hugo de verkeerde minister te pakken hebt, maar het maakt even niet uit. Het is nog te vroeg op de dag voor nuances, bovendien is Hugo wel de reden dat je niet mag sporten. Tevreden kijk je boven je stoffen monddeksel de lege trein in, Hugo is de reden dat je niet langer fit bent, dat je vanochtend bij het fietsen met je linkerhand je buik iets omhoog moest houden om te voorkomen dat je welvaart op de bevroren stang van je statige herenfiets zou komen te rusten.

En het ergste is nog dat er zo weinig perspectief is, bedenk je terwijl je met een blikje Red Bull je gevulde koeken tot een papachtige bal prut kauwt. De sportscholen zullen van ome Hugo nog wel even op slot moeten blijven, hardlopen is slecht voor je knieën en als je binnenshuis gaat sporten kruipt het zweet helemaal in het tapijt. En dan kan je zo’n tapijt wel wegkieperen natuurlijk en dat zou toch zonde zijn. Niet dat het nou zo’n fraai ding is, maar het is al zo leeg thuis en het is toch je werkplek tegenwoordig.

Of je laat je tapijt liggen, maar dan moet je wel in zweetlucht je colleges kijken. Dat vertik je. Je kijkt sowieso niet heel vaak naar die colleges, online vind je het maar lastig om je aandacht erbij te houden. Bovendien vragen ze tegenwoordig aan studenten om hun camera aan te zetten. Maar het is zó leeg bij jou thuis. Dat vind je geen porem en daarbij kijk je liever vanuit je bed. Je bureau ligt immers vaak al helemaal vol met kleren, etensresten en muizenkeutels. Daar kan een mens niet fatsoenlijk studeren, dat snapt iedereen wel.

Nee, sporten zit er voorlopig echt niet in. Gespeeld teleurgesteld ga je verzitten en merk je dat er toch een natte streep rond je navel zichtbaar is. Toch een likje affectie gehad van de fietsstang? Of zou het zweet zich nu al een weg door je overhemd hebben gevochten? Je baalt van je kledingkeuze, je baalt van de pannenkoeken onder je oksels, je baalt dat de treincoupé al voorzichtig naar je tapijt begint te ruiken, maar bovenal baal je van Hugo. Fysiek tentamen, wie verzint het?

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.