Wat is er in februari te doen op de campus? Drie tips

Er gebeurt meer op de Tilburgse campus dan je kan bijhouden. Wat wil je niet missen, waar moet je bij zijn? Univers heeft iedere maand drie tips voor je. Met deze keer: big data, het moderne recht en de lokale verkiezingen.

Beeld: cottonbro / Pexels

1. De impact van Big Data

Data zijn steeds belangrijker geworden. Bedrijven en overheden gebruiken grote hoeveelheden data om slimme dingen mee te doen. Maar wat is de invloed van Big Data op de samenleving? Blijft het bij toepassingen die het leven makkelijker maken, of verandert misschien zelfs de manier waarop we denken en handelen?

Spreker: Jan Sleutels, universitair hoofddocent Filosofie van de geest en media filosofie aan de Universiteit Leiden.

Donderdag 10 februari, 16.45u in de Black Box

2. De rechtsgeleerde die ontsnapte

Grotius, de naam is iedere rechtenstudent wel bekend. De rechtsgeleerde werd niet alleen bekend door in een boekenkist te ontsnappen uit Slot Loevestein waar hij gevangen zat. Ook scheef Hugo de Groot, zoals hij eigenlijk heet, juridische meesterwerken. Daarmee legde hij de basis voor het moderne internationale recht en het juridisch denken dat de autonomie van het individu als uitgangspunt neemt.

Spreker: Randall Lesaffer, hoogleraar rechtsgeschiedenis aan Tilburg Law School.

Donderdag 17 februari, 13.00u in de Black Box

3. Studenten Verkiezingsdebat

Verkiezingen, je kan er als burger niet omheen. Maar waar het bij de landelijke verkiezingen gaat om grote vraagstukken als het klimaat en de arbeidsmarkt, gaat het bij de gemeenteraadsverkiezingen over de eigen wijk of stad. Dit jaar gaan de stembussen weer open. Op welke lokale volksvertegenwoordiger moet je stemmen, en vooral waarom? Tilburgse politici van bijvoorbeeld D66, Lokaal Tilburg en VVD gaan met elkaar in debat.

Debatleider: Thomas van Groningen, politiek verslaggever Op1.

Woensdag 23 februari, 19.30u in de aula

Actuele informatie over bijvoorbeeld registratie, livestreams of wijzigingen, vind je op de pagina’s van de evenementen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.