The Community of 20.000, het gloednieuwe kunstwerk van Tilburg University

The Community of 20.000, het gloednieuwe kunstwerk van Tilburg University

Tilburg University telt sinds kort 20.000 studenten. Een historisch moment, dat is vastgelegd door middel van een gloednieuw kunstwerk. Voor ‘The Community of 20.000’ zijn 100 studenten op de foto gezet, die samen symbool staan voor de campusgemeenschap.

Beeld: Tilburg University / Maurice van den Bosch

In 2027 bestaat Tilburg University 100 jaar. Wat ooit begon als een kleinschalige handelshogeschool voor de zuidelijke regio, is nu een universiteit voor meer dan 20.000 studenten, afkomstig uit de hele wereld.

De 100 studenten zijn vastgelegd door fotograaf Maurice van den Bosch en zijn door middel van portretfoto’s vereeuwigd op vier fotopanelen. De studenten hebben samen meer dan 150 nationaliteiten. Ze staan niet alleen symbool voor de campusgemeenschap, maar ook voor de gegroeide internationale academische gemeenschap.

Studeren aan Tilburg University

Een van die 20.000 studenten is de Italiaanse Lucia Bettoni. Zij vertelt over haar deelname aan het fotoproject: ‘Wat ik leuk vond het aan het project was het gevoel om ergens deel van uit maken. Ik voelde me gezien.’ Een van de redenen dat Lucia aan Tilburg University ging studeren was de kleinschalige campus: ‘Je kan makkelijk overal heen lopen en je leert mensen sneller kennen.’

Online kunstwerk

Het kunstwerk is onthuld op 10 januari 2022, tijdens de nieuwjaarsreceptie, en is nu als voorproefje te bewonderen via de onlinekanalen van Tilburg University.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.