Vrachtwagens met hulpgoederen Reitse Toren onderweg naar Oekraïne

Vrachtwagens met hulpgoederen Reitse Toren onderweg naar Oekraïne

Drie vrachtwagens met hulpgoederen zijn vanaf Reitse Toren vertrokken naar Oekraïne. Dat zijn er meer dan gepland. Morgen vertrekt de vierde en laatste vrachtwagen.

Beeld: Jack Tummers

Een heftruck laadt de vrachtwagen vol met hulpgoederen voor Oekraïne. Pallets met dozen verdwijnen in de laadruimte. De Oekraïense studenten die de hulpactie op touw hebben gezet, kunnen bijna niet geloven dat de actie zo succesvol verliep.

Vorige week openden vijf studenten een inzamelpunt voor noodhulp bij Reitse Toren. Doel: één vrachtwagen vol krijgen en die naar Lviv sturen, waar de spullen worden verdeeld onder Oekraïners. Maar het liep anders.

Gisteren vertrokken er twee vrachtwagens richting Lviv met in totaal 1500 dozen gevuld met hulpgoederen. Vandaag vertrekt een derde vrachtwagen en morgen de vierde en laatste.

Beeld: Jack Tummers

Nieuwe plannen

“We begrepen al vrij snel dat we moesten bijschakelen,” vertelt Marta, vrijwilliger en student aan Tilburg University. “Al vanaf de eerste dag bleven de mensen maar komen met spullen. Echt fantastisch.”

Spullen blijven binnenkomen, ook al was gisteren de laatste collectedag. Wat vandaag binnenkomt kan nog mee, maar na morgen is het toch echt gedaan met de actie.

Wat niet wil zeggen dat de Oekraïense studenten nu gaan duimendraaien. “We hebben nieuwe ideeën die we graag de komende tijd willen uitvoeren,” vertelt Marta. “Als de plannen concreet zijn, laten we het weten.”

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.