Tilburg University zet noodfonds op voor studenten getroffen door oorlog in Oekraïne

Tilburg University zet noodfonds op voor studenten getroffen door oorlog in Oekraïne

Stichting Universiteitsfonds Tilburg heeft een noodfonds ingericht voor studenten die door de oorlog in acute financiële problemen zijn geraakt. Op deze manier hoopt zij op korte termijn hun geldzorgen weg te nemen. Doneren is mogelijk via een Tikkie.  

Beeld: pogonici / Shutterstock

Op dit moment zijn er meerdere gevallen bekend van Tilburgse studenten die door de oorlog in financiële moeilijkheden verkeren. “Ouders zijn hun banen verloren en in het geval ze die nog hebben worden ze niet meer uitbetaald,” aldus studentendecaan Mies Hezemans. “Hierdoor kunnen ze hun studerende kinderen niet meer financieren.” Daarnaast wijst Hezemans op studenten die opeens geen toegang meer hebben tot hun geld. “Ook zij kampen met grote problemen.”

Met het noodfonds probeert de universiteit de acute geldnood voor deze groep studenten weg te nemen en hen te ondersteunen waar mogelijk. Dit met het doel dat zij zich beter kunnen focussen op hun studie. Doneren aan het noodfonds kan via de website van Tilburg University.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.