Drie evenementen die je deze maand niet wil missen

Er gebeurt meer op de Tilburgse campus dan je kan bijhouden. Wat wil je niet missen, waar moet je bij zijn? Univers heeft iedere maand drie tips voor je. Met deze keer: verkiezingen op de campus, college van de staatssecretaris van Defensie en de Tilburgse Nacht van de Filosofie.

F-35 Joint Strike Fighter. Bron: Wikimedia Commons

1. Verkiezingsdebat op de campus

Universiteiten zijn democratieën in het klein. Niet alleen het college van bestuur en de decanen bepalen waar het naartoe gaat. Ook studenten en medewerkers hebben een vinger in de bestuurlijke pap. Daar horen verkiezingen bij. Wie mag jouw belangen behartigen in de raden van Tilburg University? Deze maand kan je weer stemmen. Maar uit welke partijen kan je eigenlijk kiezen, en waar maken ze zich hard voor? Kom erachter tijdens het verkiezingsdebat.

Vrijdag 8 april, inloop vanaf 13.00u in de Black Box

Met: SAM, Front, TiU International, The Independents en studentenfracties TSB, TiSEM en TLS

2. De staatssecretaris van Defensie geeft college

Oorlog in Europa? Dat maken we nooit meer mee, dachten veel mensen niet zo lang geleden nog. Sinds de Russische inval in Oekraïne weten we wel beter. De verdediging van de landsgrenzen staat weer hoog op de prioriteitenlijst. Nou is de staatsecretaris van Defensie toevallig ook alumnus van Tilburg University. Hij komt naar de campus en neemt een kolonel mee. Om het te hebben over wat de oorlog in Oekraïne betekent voor Defensie. En om vooruit te blikken: hoe ziet de krijgsmacht er in de toekomst uit?

Maandag 11 april, 15.30u in de Black Box

Met: Staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat en kolonel Peter Tankink

3. De Tilburgse Nacht van de Filosofie

Liefde, onafhankelijkheid, de vrije wil. Het zijn grote woorden en thema’s waarover we niet uitgesproken raken. En dat is precies de bedoeling tijdens de Nacht van de Filosofie, die dit jaar ook in Tilburg wordt georganiseerd. Waarom bevechten we onze onafhankelijkheid onophoudelijk, terwijl we ook snakken naar verbinding? Leven we eigenlijk wel in een tijd waarin alles om onszelf draait, of is er juist een wij-gevoel aan het ontstaan? Neem plaats en denk mee.

Vrijdag 22 april, 20.00u in de LocHal

Met onder meer: Maureen Sie, Ruud Welten, Herman de Regt, Hanne Jacobs en Robert Putnam

Actuele informatie over bijvoorbeeld registratie, livestreams of wijzigingen, vind je op de pagina’s van de evenementen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.