Dit is er in mei te doen op de campus. Drie tips

Er gebeurt meer op de Tilburgse campus dan je kan bijhouden. Wat wil je niet missen, waar moet je bij zijn? Univers heeft iedere maand drie tips voor je. Met deze keer: asociaal gedrag, Night University en het belang van science-fiction.

Beeld: Markus Spiske / Unsplash

1. Hufters op de werkvloer

We geven het liever niet toe, maar we hebben allemaal vooroordelen. Onbedoeld kunnen we mensen wegzetten in hokjes, of zelfs iemand discrimineren. En als we het zelf niet doen, dan doet een ander het wel. Van de werkvloer tot de rij bij de kassa: vroeg of laat tref je een hufter aan. Zit asociaal gedrag in onze genen, of valt dat eigenlijk wel mee, en hoe kun je deze gedragspatronen herkennen? Hoor er meer over tijdens dit seminar over “de asociale mens”.

Dinsdag 10 mei, 13.00u op de campus. Een kaartje is 4 euro

Sprekers volgen nog

2. Night University

Als je er al niet naar uitkeek, dan wordt het wel eens tijd. De universiteit opent haar deuren weer tot in de nacht. Night University draait dit jaar om de menselijke natuur, en de verhouding tussen mens en natuur. Zijn we wel zo anders dan de dieren en hoe moeten we ons verhouden tot robots? Maken onze ambitieuze klimaatplannen kans van slagen, of staat de menselijke natuur ons erbij in de weg?

Donderdag 19 mei, vanaf 18.00u op de campus

Met onder meer: Tila Pronk, Paul Scheffer, Joris Luyendijk en vele anderen

3. Het belang van science-fiction

Ooit lazen alleen nerds boeken als Dune en I, Robot. Science-fiction werd bepaald niet serieus genomen in literaire kringen en het grote publiek kreeg er hooguit zicht op als er een succesvolle verfilming draaide op het witte doek. Is dit veranderd, of wordt het genre nog altijd amper op waarde geschat? Sci-fi stippelt paden uit, laat ons zien hoe het leven eruit gaat zien, of zou kunnen zien. Het heeft grote invloed op wat we denken dat mogelijk is. In deze zorgwekkende tijden, waarin de toekomst met de dag grauwer wordt, hebben we het genre misschien wel meer nodig dan ooit.

Dinsdag 24 mei, Studium Generale, 17.00u in de Black Box

Spreker: Martijn Loos

Actuele informatie over bijvoorbeeld registratie, livestreams of wijzigingen, vind je op de pagina’s van de evenementen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.