Marcel Bastiaansen: ‘Betekenisvolle vakantie beklijft langer’

Marcel Bastiaansen: ‘Betekenisvolle vakantie beklijft langer’

Even geen werk en in plaats daarvan lekker luieren rondom het huis of op reis naar het buitenland. Het is bijna vakantie en iedereen kijkt ernaar uit. Maar vakantie is ook een serieuze zaak. Zo serieus dat er een heuse studie Vrije tijd en Toerisme bestaat.

Marcel Bastiaansen is sinds juni 2022 hoogleraar Vrije tijd en Toerisme aan Tilburg University. Het onderzoek van Bastiaansen en zijn collega’s levert mooie inzichten op voor de komende vakantie, want ze ontdekten dat voorpret erg belangrijk is.

En: “Als je op vakantie dingen doet die nieuwe inzichten opleveren, of die je echt tot een transformatie aanzetten, dan zie je dat het geluksgevoel veel langer beklijft.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.