Vacature: Univers zoekt een redacteur

Ben jij journalist in hart en nieren? En schrijf je graag over wetenschap en het studentenleven? Reageer dan nu op deze vacature.

Beeld: Jack Tummers

Je bent een allround-journalist die nieuwsartikelen schrijft voor de website Universonline.nl, het onafhankelijke nieuwsplatform van Tilburg University. Dagelijks voorzie je, samen met de andere redacteuren, de universitaire gemeenschap van nieuws en achtergrondartikelen. Je kunt goed uit de voeten met verschillende journalistieke vormen. Je schrijft hoofdzakelijk in het Nederlands maar je kunt ook uitstekend Engels en houdt contact met de (internationale) gemeenschap op de campus.

Jouw kwalificaties
Je hebt een uitstekende taalbeheersing in de Nederlandse alsmede de Engelse taal. Je bent journalist in hart en nieren en haalt graag de onderste steen boven. Of het nu gaat om wetenschappelijk onderzoek of het studentenleven, jij weet overal boeiende en actuele verhalen op te halen. Je kunt een deadline stellen en handhaven en je kunt snel produceren. Je vindt het leuk om samen te werken op een redactie. Je beschikt tenminste over een afgeronde opleiding op HBO-niveau met aantoonbare werkervaring. Je bent in staat in korte tijd een goed netwerk op de campus van Tilburg University op te bouwen.

Tilburg University is een internationale universiteit, stevig verankerd in de regio en daarom tweetalig. Van onze medewerkers verwachten we dat zij voldoen aan het taalniveau passend bij de functie. Voor een redacteur is goede beheersing van het Engels vereist: CEFR-niveau C1.

Jouw talenten
• Je toont persoonlijk leiderschap: je neemt verantwoordelijkheid voor je werk en loopbaan, en beschikt over goede zelfkennis. 
• Je hebt teamspirit: je voelt je onderdeel van een team en geeft hier uiting aan door middel van samenwerking, het delen van kennis en ervaringen, en het bijdragen aan een open en inclusieve werkomgeving.

Ons aanbod
Het betreft een functie voor 0.6 fte (24 uur per week) van de volledige werktijd.

Het salaris bedraagt minimaal €2.818,—en maximaal €3.764,—bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Redacteur 5 en salarisschaal 8 van de Cao Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring. .

Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie krijg je na deze periode aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar.

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling.

Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap.

Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Informatie en sollicitatie
Meer informatie over de vacature kan worden verkregen bij Bart Smout via b.smout@tilburguniversity.edu.

We nodigen je uit om vóór 22 augustus 2022 te solliciteren naar deze functie; dit kan uitsluitend online. Richt je motivatiebrief aan Bart Smout (hoofdredacteur Univers) en voeg een CV toe.

De briefselectie vindt plaats op 25 augustus 2022; kort hierna ontvang je bericht van ons. De selectiegesprekken staan gepland op 29 en 30 augustus 2022

Je start idealiter op 1 oktober 2022 met werken voor Tilburg University.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid, gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Over Tilburg University | University Services
De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto ‘Understanding society’ ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

De ondersteuning van de universiteit is belegd bij University Services, georganiseerd in zeven Divisies:

1. Academic Services
2. Marketing & Communication
3. Human Resources
4. Finance & Control
5. Library & IT Services
6. Facility Services
7. Executive Services

Sollicitatiecode

Tilburg University hanteert de sollicitatiecode van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP).

Disclaimer
De tekst in deze vacaturetekst is auteursrechtelijk eigendom van Tilburg University. Gebruik, verspreiding en verdere publicatie van de advertentie zonder uitdrukkelijke toestemming van de Tilburg University is niet toegestaan en dit geldt uitdrukkelijk voor gebruik door wervings- en selectiebureaus die niet rechtstreeks namens de Tilburg University optreden. Reacties op werving door niet-contractanten van Tilburg University worden niet in behandeling genomen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.