Krapte snapte? Stadshoogleraar Ton Wilthagen maakt lied over de krappe arbeidsmarkt

Krapte snapte? Stadshoogleraar Ton Wilthagen maakt lied over de krappe arbeidsmarkt

Geen werk, geen geld: daarover heb je liedjes genoeg. Dankzij stadshoogleraar Ton Wilthagen is Nederland nu een liedje rijker over te weinig mensen voor te veel vacatures. Samen met muziekformatie Wonderwerk brengt Wilthagen met ‘Krapte snapte?’ de huidige crisis op de arbeidsmarkt op muzikale wijze onder de aandacht.

Ton Wilthagen. Beeld: Beeldveld Fotografie

Wat doet een stadshoogleraar nou eigenlijk precies? Dit jaar werd Ton Wilthagen, hoogleraar Arbeidsmarkt aan Tilburg University, de eerste stadshoogleraar van Nederland. Samen met de gemeente Tilburg gaat hij op zoek naar oplossingen voor de tekorten op de arbeidsmarkt. En ja, als je dan toch bezig bent, kun je daar net zo goed een lied over maken. En zelf meezingen in het achtergrondkoor.

Wonderwerk is een gelegenheidsformatie van Tilburgse muzikanten. Pieter Bon, zanger van de voormalige Tilburgse popband MAM, zingt het geheel aan elkaar. In het achtergrondkoor duiken naast Wilthagen ook de wethouders Esmah Lahlah en Maarten van Asten op.

Het is niet de eerste keer dat Wilthagen een muzikaal uitstapje maakt. Eerder waagde hij zich al aan een carnavalsnummer en was hij ook als dj actief.

Met het nummer ‘Krapte snapte’ luidt Wilthagen de alarmklok over de huidige tekorten op de arbeidsmarkt. Het overschot aan vacatures zorgt voor grote maatschappelijke problemen. Of zoals Bon zingt: ‘Mensen zijn niet te vinden, voor de zorg of IT. Of voor de kinderopvang, maar de kinderen doen toch ook mee?’

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.