September op de campus: dit wil je niet missen

Er gebeurt meer op en rondom de Tilburgse campus dan je kan bijhouden. Wat wil je niet missen, waar moet je bij zijn? Univers heeft iedere maand drie tips voor je. Met deze keer: filmavond op de campus, kunst in de Warande en muziek op de operatietafel. Het wordt een kunstzinnige maand.

Beeld: GR Stocks / Unsplash

1. Filmavond op de campus

Een film kijken in het gras met een biertje en popcorn, het moet een van de betere manieren zijn om een avond door te brengen. Doet het er dan nog toe welke film er op het witte doek draait? Misschien een beetje. Het aanbod dat deze maand op de campus te zien is stelt niet teleur. Zelfbewuste robots, dolende dertigers, wiskundige genieën en een paradijs in het bos – kies maar, waar wil je je aan vergapen?

Iedere dinsdag om 20.30u voor het Cobbenhagengebouw. Bij slecht weer wordt de film binnen vertoond

Films: Ex Machina, The Worst Person in the World, The Imitation Game en Captain Fantastic

2. Kunst in de Warande

De Tilburgse universiteit wordt geroemd om haar groene campus. Het imposante Warandebos is in feite de achtertuin: je kunt er heerlijk wandelen met collega’s, of eigenhandig verdwalen terwijl je je hoofd breekt over een onderzoeksvraag. Het is niet ongewoon dat je er meer kunstobjecten dan mensen tegenkomt. Zo staat er nu een veelvoud aan sculpturen voor de expositie ‘Godhead’. Maar wat betekent het allemaal? Is het een raket of een totem? Tijdens deze rondleiding vertelt een gids je er het nodige over.

Dinsdag 13 september, 12.00u (Nederlandstalig), dinsdag 20 september 12.00u (Engelstalig)

Verzamelen bij het logo van Tilburg University, aan de kant van de Warande

3. Muziek op de operatietafel

Honderden miljoenen mensen zijn wereldwijd besmet geraakt met het coronavirus. Velen waren er na een week vanaf, anderen lopen maanden of jaren met klachten rond. En er zijn zoveel andere kwalen en kuren. Gezondheid is de norm, maar vroeg of laat worden we allemaal ziek. Hoe kom je goed door zo’n periode heen? Met kunst, luidt het verrassende antwoord. Zo is muziek niet alleen mooi om naar te luisteren, maar kan het de pijn van een ruggenprik ook verlichten. En dat is maar één van de vele wetenschappelijke inzichten die tijdens deze editie van Science Café uit de doeken wordt gedaan.

Donderdag 15 september, 20.00u in Paradox

Met: medisch psycholoog Ad Kaptein (LUMC)

Actuele informatie over bijvoorbeeld registratie, livestreams of wijzigingen, vind je op de pagina’s van de evenementen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.