Volgend jaar geen dienstfietsen en deelauto’s meer op de campus

Volgend jaar geen dienstfietsen en deelauto’s meer op de campus

Een jaar lang konden medewerkers van de universiteit gratis van hot naar her en terug gaan met de dienstfietsen en elektrische leenauto’s van GoAbout op de campus. Het was bedoeld als pilot, maar na een jaar proefrijden heeft de universiteit besloten ermee te stoppen. Vanaf 31 december verdwijnen de deelfietsen en -auto’s van de campus.

Beeld: Jack Tummers

De proef met de startup GoAbout had alles te maken met duurzaamheid. Via de bijbehorende app kon het universiteitspersoneel werkreisjes plannen, boeken, maken en declareren. Die moesten dan wel worden gedaan met openbaar vervoer of de bijbehorende deelauto’s en -fietsen.

De proef mag dan stoppen, maar de duurzaamheidsambities zijn nog niet weg. In een persbericht verwijst de universiteit naar de vele alternatieven op fiets- en scootergebied die nu al de stoepen rond de campus vullen. Net als overigens in de rest van de stad, vandaar dat de gemeente bezig is met regulering van het deelvervoersaanbod. Tilburg University hoopt dat daaruit mogelijkheden komen waarop de universiteit kan inhaken.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.