#16 Kim Putters ziet dat mens en maatschappij tegen grenzen aanlopen: ‘Het moet anders’

#16 Kim Putters ziet dat mens en maatschappij tegen grenzen aanlopen: ‘Het moet anders’

Kim Putters, universiteitshoogleraar Brede Welvaart. Beeld: Jack Tummers

Het klimaat verslechtert, de zorg wordt onbetaalbaar, starters komen de woningmarkt niet meer op en buren kijken al lang niet meer naar elkaar om. De tijden veranderen in hoog tempo. Wie kan het nog bijbenen en wie niet? En wat zijn de gevolgen hiervan voor de samenleving en hoe we met elkaar omgaan?

Het zijn vragen waar Kim Putters, universiteitshoogleraar Brede Welvaart aan Tilburg University, zich de komende jaren over buigt. Met studenten zoekt hij naar antwoorden en nieuwe vergezichten. “We zitten aan het einde van een tijdperk. We raken aan de grenzen van mensen en natuur. Het moet anders.”

In deze aflevering van Univers Audio vertelt Putters over “een grote zoektocht” naar een nieuw verhaal. “Naar wat we delen met elkaar.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.