In mei hoef je je niet te vervelen: dit kan je doen op de campus

In mei hoef je je niet te vervelen: dit kan je doen op de campus

Win iedere discussie, leer Koreaans en stem op de beste start-up van Tilburg University. Drie evenementen die je deze maand niet over het hoofd mag zien.

Beeld: Sung Jin Cho / Unsplash

1. Dromen tijdens de nacht van de universiteit

De sterrenhemel ontvouwt zich pas later op de avond, maar wegdromen op Night University zal je vanaf de aftrap. Laaf je aan de verhalen van olympiër Ireen Wüst en tech-journalist Daniël Verlaan, ga vol voor karaoke, improvisatietheater of een sociaal experiment. Of wat dacht je van een workshop over hoe je ieder discussie wint of wegkomt met een moord? Keuzestress gegarandeerd.

* Night University
* Donderdag 11 mei vanaf 18.00u op de campus
* Met bekende Nederlanders, Tilburgse wetenschappers en lokaal talent

2. In Zuid-Korea gebeurt het

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat Zuid-Korea het nieuwe Parijs is? Nou is landen met steden vergelijken misschien net zoiets als appels met paarden, maar er gebeuren nou eenmaal interessante dingen in Oost-Azië. Squid Game, Gangnam Style en een hele rits van K-pop groepen met andere hitjes, literaire romans – Zuid-Korea is waar het gebeurt. Verdiep je in deze workshop in het land en het alfabet en leer een kort gesprekje voeren. Kun je meteen vragen hoe ze het allemaal verzonnen krijgen.

* Workshop Koreaans
* Woensdag 17 mei, 16.00u in het Academia-gebouw
* De workshop wordt verzorgd door Derya Çelik

3. Het beste idee

Begrijpen hoe de wereld werkt is één ding, haar veranderen is van een andere orde. Daar heb je ondernemers voor nodig. Laat Tilburg University nou net de plek zijn waar ondernemende studenten worden opgeleid. Ze barsten van de ideeën, staan in de startblokken om het allemaal anders te gaan doen, en je kunt ze in actie zien. Tijdens de finale van de TiU-ondernemerswedstrijd gaan veertien ondernemers in spe met elkaar de strijd aan. Wie heeft het beste idee? Stem mee.

* Tilburg University Challenge: Grand Finale
* Dinsdag 23 mei vanaf 13.30u in het Cobbenhagen-gebouw
* Met de 14 geselecteerde finalisten

Actuele informatie over bijvoorbeeld registratie of wijzigingen, vind je op de pagina’s van de evenementen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.