Tilburgse stemmentrekster Lahlah tweede op lijst GroenLinks-PvdA bij Kamerverkiezingen

Tilburgse stemmentrekster Lahlah tweede op lijst GroenLinks-PvdA bij Kamerverkiezingen

De Tilburgse wethouder Esmah Lahlah is voor de komende Kamerverkiezingen met stip op twee geplaatst op de lijst van de kersverse partijcombinatie GroenLinks-PvdA. Vorig jaar was ze met GroenLinks nog de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Tilburg.

Wethouder Esmah Lahlah in het Hartslagcafé in Paradox Tilburg. Beeld: Jack Tummers.

Lahlah promoveerde in 2013 aan Tilburg University en was in de jaren daarna universitair docent Victimologie. In 2018 maakte ze de overstap naar de politiek en werd ze partijloos wethouder. In die periode leefde ze ook een maand lang van een bijstandsuitkering om te kunnen ervaren hoe dat is. Daarover sprak ze uitgebreid in de podcast van Univers.

In 2021 werd Lahlah lid van GroenLinks. Als lijsttrekster werd ze winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen het jaar daarop, ze kreeg met die partij 21 procent van de stemmen en tien zetels.

Op dit moment is Lahlah nog wethouder Bestaanszekerheid, Kansengelijkheid en Talentontwikkeling en locoburgemeester. Maar met die tweede plek op de kieslijst ziet het er sterk naar uit dat ze in november naar Den Haag vertrekt.

Meer weten over Esmah Lahlah? Beluister de podcast over haar leven als wethouder, armoede, en wat je eraan kunt doen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.