Univers zoekt: redacteur

Heb jij een neus voor nieuws, werk je graag samen op een redactie en heb je affiniteit met de universitaire wereld? Dan zoeken we jou! Univers is het onafhankelijke journalistieke medium van Tilburg University en wil zich graag versterken met een schrijvend redacteur.

Studenten op de campus. Beeld: Jack Tummers

Jouw functie

Je bent een allround journalist die nieuwsartikelen schrijft voor de website Universonline.nl en goed uit de voeten kan met verschillende journalistieke genres. Je brengt het laatste campusnieuws, betrouwbaar en snel. Je schrijft hoofdzakelijk in het Nederlands maar je kunt ook uitstekend Engels en houdt contact met de (internationale) gemeenschap op de campus. Je hebt een vlotte pen en haalt graag de onderste steen boven.

Jouw kwalificaties 

– Je beschikt tenminste over een afgeronde journalistieke opleiding op HBO-niveau. 
– Je hebt al minstens twee jaar relevante werkervaring.
– Je bent zelfstandig en hebt doorzettingsvermogen.
– Je werkt graag samen met een klein en bevlogen team.
– Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal.

Jouw talenten

– Je toont persoonlijk leiderschap: je neemt verantwoordelijkheid voor je werk en loopbaan, en beschikt over goede zelfkennis.
– Je hebt teamspirit: je voelt je onderdeel van een team en geeft hier uiting aan door middel van samenwerking, het delen van kennis en ervaringen, en het bijdragen aan een open en inclusieve werkomgeving. 

Ons aanbod

Het betreft een functie voor 0,6 fte (24 uur per week) van de volledige werktijd. 

Het salaris bedraagt minimaal €3.072,- en maximaal €4.103,- bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Redacteur 5 en salarisschaal 8 van de Cao Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring.  

Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie krijg je na deze periode aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar. Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling. 

Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap. Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Informatie en sollicitatie

Meer informatie over de vacature kan worden verkregen bij Bart Smout, hoofdredacteur Univers, op (013) 466 22 77 of b.smout@tilburguniversity.edu.

We nodigen je uit om vóór 10 oktober te solliciteren naar deze functie; dit kan uitsluitend online. Richt je motivatiebrief aan Bart Smout, hoofdredacteur Univers, en voeg een CV toe. De briefselectie vindt plaats op 12 oktober; kort hierna ontvang je bericht van ons. De eerste selectiegesprekken staan gepland op 18 oktober en de tweede gesprekken op 23 oktober.

De selectiecommissie bestaat uit: 
– Bart Smout, hoofdredacteur Univers
– Ron Vaessen, eindredacteur Univers
– Maartje Hoofs, senior redacteur Univers

Je start idealiter op 20 november met werken voor Tilburg University. 

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid, gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Over Tilburg University | University Services

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto ‘Understanding society’ ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

De ondersteuning van de universiteit is belegd bij University Services, georganiseerd in zeven Divisies:

1. Academic Services
2. Marketing & Communication
3. Human Resources
4. Finance & Control
5. Library & IT Services
6. Facility Services
7. Executive Services

Sollicitatiecode

Tilburg University hanteert de sollicitatiecode van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP).

Disclaimer

De tekst in deze vacaturetekst is auteursrechtelijk eigendom van Tilburg University. Gebruik, verspreiding en verdere publicatie van de advertentie zonder uitdrukkelijke toestemming van de Tilburg University is niet toegestaan en dit geldt uitdrukkelijk voor gebruik door wervings- en selectiebureaus die niet rechtstreeks namens de Tilburg University optreden. Reacties op werving door niet-contractanten van Tilburg University worden niet in behandeling genomen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.