Plato-voorzitter Floris Jansen: ‘Ik zou eigenlijk wat meer moeten drinken’

Plato-voorzitter Floris Jansen: ‘Ik zou eigenlijk wat meer moeten drinken’

Het collegejaar is volop bezig en bij alle verenigingen zijn nieuwe besturen, vers bepakt, weer begonnen. Bijvoorbeeld bij T.S.V. Plato, daar neemt Floris Jansen de voorzittershamer over. Als vers afgestudeerd Technisch Bedrijfskundige bij Avans, is dit bestuursjaar een tussenjaar voor hij richting masters gaat.

Beeld: Jack Tummers

1. Waar dagdroom je over?

‘Ik ben iemand die heel veel vooruitdenkt. Ook als ik aan het spreken ben, denk ik soms al zeven zinnen vooruit. Dus ik dagdroom niet echt, maar mijn gedachten zijn altijd iets verder dan nu.’

2. Waar lig je wakker van?

‘Als PSV verloren heeft. Ik ben een heel groot fan van PSV, ik heb ook al heel lang een seizoenkaart. Dus zeker als ze verliezen als het niet nodig was, kan ik daar slecht tegen. Hopelijk gaat het dit seizoen beter, tot nu toe gaat het goed. Ik ben zeer tevreden met dit team.’

3. Wat is voor jou een perfect avondje uit?

‘Ik vind het altijd leuk om drankspelletjes te doen. Ik ga graag ergens naartoe waar het gezellig druk is, de Boekanier, bijvoorbeeld. Ik hou er niet zo van als het extreem druk is, ik ben niet de grootste, dat kan dan lastig zijn. Maar uiteindelijk gaat het er ook om met wie je bent.’

4. Wat zou algemene kennis moeten zijn?

‘Hoe Excel werkt. We hebben nu een digibeet in het bestuur zitten die niet weet hoe dat allemaal werkt. Zelf heb ik een hbo-opleiding afgerond en daar training in gehad. Dus ik probeer het ze nu te leren, zodat ze zien dat het toch wel voordelig kan zijn.’

5. Je hebt een onverwachte vrije middag, hoe besteed je de tijd?

‘Die zijn heel zeldzaam tegenwoordig. Ik zou er nu vooral voor kiezen om die door te brengen met mijn vriendin. En anders naar het park gaan met vrienden en een beetje rondhangen. Sporten doe ik minder. Vroeger heb ik veel voetbal gespeeld, maar nadat ik een blessure heb opgelopen kwam het er niet meer zo van.’

6. Waar krijg je een kort lontje van?

‘Als het internet het niet doet. Dat probleem had ik bij mijn ouders. Ik had alles al geprobeerd, maar kreeg het internet niet beter. Dan ga je bellen met de klantenservice en krijg je de standaardvragen. Heb je de router uit en aangezet? En steeds meer vragen, terwijl je weet dat dat niet gaat werken.

‘Je probeert dan rustig te blijven, zo iemand kan daar ook niets aan doen, maar ik ben niet echt te genieten op zo’n moment. Uiteindelijk moest er drie keer iemand voor langskomen, we hadden drie weken slecht internet. Berichten kwamen nog wel door, maar full on gamen was wel over in die tijd.’

‘Ik moet er aan wennen om ’s avonds hier bij Plato een bestuurspak aan te trekken’

7. Wat is je favoriete bestelmaaltijd?

‘Pokebowl, dan voel ik me iets minder schuldig. Zes van de tien keer als we bestellen neem ik dat. Het is gezonder dan pizza en ik houd ook erg van vis.’

8. Welke serie kijk je om te ontspannen?

‘Meerdere. Game of Thrones bijvoorbeeld, die heb ik al verschillende keren teruggekeken. Maar ik houd ook van Star Wars en Marvel. Vooral actie vind ik leuk, dat kun je lekker over je heen laten komen. Het is ook wel een beetje dat je niet je volledige aandacht erbij hoeft te hebben.’

9. Wat weten maar weinig mensen over jou?

‘Ik doe een klein beetje aan liplezen. Ik heb problemen met mijn oren. Als ergens heel veel geluid is, bijvoorbeeld omdat het druk is, komt het bij mij soms niet binnen. Ik heb twee buisjes in mijn oren om ze schoon te houden. Maar daar heb ik inmiddels al elf, twaalf operaties aan gehad, die buisjes zitten er gemiddeld een half jaar in.’

10. Wat zou je eigenlijk (meer) moeten doen?

‘Beter eten en drinken. Als ik in volle concentratie bezig ben, kan ik honger en dorst uitschakelen. Gelukkig heb ik wel bestuursgenoten die erop letten dat we water drinken. Eentje zegt dat ook regelmatig tegen me. Meer drinken, daar zou ik wat beter op moeten letten. En eten ook, vandaag heb ik alleen twee broodjes op en het is al half vijf geweest.’

11. Wat zijn je plannen voor na je studie?

‘Ik heb net een bachelor Technische Bedrijfskunde bij Avans afgerond. Na dit bestuursjaar ga ik verder met een premaster en een master doen. En daarna… ik ben best burgerlijk. Ik ben al zes jaar samen met mijn vriendin, we wonen vier jaar samen. Mijn ideeën voor na mijn studie zijn trouwen, huisje kopen en gezinnetje stichten.’

12. Nooit meer sporten of nooit meer naar een concert?

‘Nooit meer naar een concert. Vroeger sportte ik veel, nu minder. Maar ik heb me wel voorgenomen om met dit bestuursjaar weer meer te gaan sporten, ik wil meer gaan lopen. Al moet ik zeggen dat het er nog niet echt van gekomen is.

‘Ik ben eigenlijk nooit naar een concert geweest. Wel naar festivals, studentenfestivals. Bijvoorbeeld Vakwerk, ons eigen studentenfestival dat afgelopen jaar in de Muzentuin plaatsvond. Daar ga je met je dispuut heen, dat is altijd wel leuk.’

13. Pak of korte broek?

‘Korte broek. Het is natuurlijk afhankelijk van de situatie. Zelf ben ik altijd redelijk casual gekleed. Ik moet er nu aan wennen om ’s avonds hier bij Plato een bestuurspak aan te trekken. Maar het is natuurlijk wel mooi om het te mogen dragen, hoor.’

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.