Wateroverlast in de kelders en collegezalen op de campus

Wateroverlast in de kelders en collegezalen op de campus

Verschillende gebouwen op de campus kampen met wateroverlast. Met name in de kelders zijn hier en daar natte plekken op de vloeren te zien. De colleges in het Dantegebouw (DZ1) en het Warandegebouw (WZ1) zijn tijdelijk verplaatst naar andere locaties.

Wateroverlast in collegezaal DZ1. Beeld: Univers

De hoge grondwaterstand is de oorzaak van het binnendringende water, laat hoofd Real Estate Management Marc Horsten weten aan Univers. De overlast was het grootst in het Warandegebouw. De collegezalen lopen af en het diepste gedeelte ligt ruim vier meter onder het maaiveld.

Naast het gebouw heeft Facility Services een gat laten boren in de betonnen overkapping van de kelderruimte, om de schade op te nemen en het overtollige water af te kunnen voeren. Een dompelpomp moet ervoor zorgen dat het water dat nog in de kelder staat niet opnieuw de zaal inloopt.

Ook is water te zien in de kelders van Simon en Koopmans. De vloeren zijn hier en daar nat, maar dit zijn geen ruimtes die bestemd zijn voor onderwijs of onderzoek.

Boekenarchief moet droog blijven

Real Estate Management, een onderdeel van Facility Services, moet deze week ook flink aan het werk om te zorgen dat het boekenarchief in Cobbenhagen droog blijft. Ook in die verdiepte ruimtes worden dompelpompen ingezet om het binnendringen van grondwater tegen te gaan.

Wanneer de overlast voorbij is, is moeilijk te zeggen. De grondwaterstand is uitzonderlijk hoog door de vele regenval van de afgelopen maanden en het is onduidelijk wanneer het peil gaat zakken.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.