Boudewijn Haverkort verlaat Tilburg en wordt decaan in Twente

Boudewijn Haverkort verlaat Tilburg en wordt decaan in Twente

Boudewijn Haverkort stopt volgend collegejaar als decaan van de faculteit van Humanities en Digital Sciences. Per oktober 2024 gaat hij in Enschede aan de slag als decaan aan de Universiteit Twente.

Boudewijn Haverkort Beeld: Ton Toemen

Boudewijn Haverkort was sinds 2019 decaan van de Tilburg School of Humanities and Digital Sciences (TSHD). Hij was vanaf 2023 bezig aan een tweede termijn van vier jaar. Haverkort heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor het onderwerp Digitalisering en Artificial Intelligence, onder andere als Academic Lead voor Digital Sciences for Society en als co-voorzitter van de stuurgroep van JADS. In het nieuwe collegejaar zal Haverkort nog twee gastcolleges verzorgen voor de nieuwe universiteitsbrede minor Digital Sciences for Society.

In Twente keert Haverkort terug op het oude nest: hij begon er zijn studie in 1982 en promoveerde later in de Computer Science. Ook werkte hij als afdelingshoofd Computer Science. Vanaf oktober gaat Haverkort aan de slag als decaan van de faculteit Electrical Engineering, Mathematics & Computer Science (EEMCS).

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.