EK brons en goud voor ex-werknemer Cathelijn Peeters

Op het EK-atletiek heeft Cathelijn Peeters (27) een bronzen medaille gehaald op de 400 meter horden. Ook won ze goud met de estafetteploeg op de 4×400 meter vlak. Peeters werkte tot voor kort aan Tilburg University.

Eveline Saalberg, Femke Bol, Cathelijn Peeters en Lieke Klaver, het gouden team van de 400 meter estafette op het EK indoor 2023 in Istanbul Beeld: Erik van Leeuwen/Wikimedia Commons

In Rome liep Peeters naar een derde plaats op de horden. Ze moest onder andere een ongenaakbare Femke Bol voor laten gaan, die goud won op dit onderdeel. Maar samen met diezelfde Bol en met Lieke Klaver en Lisanne de Witte was ze wel goed voor de eerste plaats op de estafette 4x 400 meter. Daarmee kon Peeters terugkijken op een zeer geslaagd EK.

Cathelijn Peeters was vanaf 2019 werkzaam als medewerker studentadministratie en later als immigration officer. Ze had als taak om internationale studenten te begeleiden bij hun immigratieprodecures. In die tijd bleef ze goed presteren op de atletiekbaan en werd ze vier achter elkaar nationaal kampioen op de 400 meter horden.

Haar doorbraak naar de internationale top volgde in 2022. Door haar goede prestaties ging ze zich steeds meer richten op een loopbaan als topsporter. En met steun van het NOC*NSF kon ze zich vorig jaar helemaal gaan richten op de sport en zegde ze haar baan aan Tilburg University uiteindelijk op.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.