Klein aandeel Tilburg University in kabinet Schoof

Het kabinet Schoof staat op het bordes. Tilburg University heeft een klein aandeel in de opleiding van de nieuwe ploeg onder leiding van Dick Schoof. Minister Ruben Brekelmans en staatssecretaris Teun Struycken hebben hier een opleiding gevolgd.

De nieuwe regering-Schoof op de trappen van Paleis Huis ten Bosch. Beeld: ANP/Robin van Lonkhuizen

Minister Ruben Brekelmans (1986) studeerde economie aan Tilburg University en Global Politics aan de London School of Economics. Brekelmans is een jonge politicus die zich in de Tweede Kamer al profileerde als een ambitieuze nieuwkomer in de VVD gelederen.

Hij pleitte voor meer samenwerking op de rechtervleugel en voor investeringen in defensie. Nu gaat hij leiding geven aan dat Ministerie van Defensie. Brekelmans groeide op in Kaatsheuvel, onder de rook van Tilburg en hij woont tegenwoordig in Oisterwijk.

Teun Struycken

Staatssecretaris Teun Struycken (1969) was promovendus aan Tilburg University bij het Schoordijk-instituut. Struycken deed daar onderzoek naar het Nederlandse goederenrecht, maar hij promoveerde uiteindelijk met lof aan de Radboud Universiteit in zijn geboorteplaats Nijmegen.

Hij gaat nu voor de NSC de post Rechtsbescherming waarnemen. Tot nu toe was Struycken advocaat en hoogleraar privaatrecht aan de Universiteit Utrecht. Zijn grootvader nam al eens deel aan een regering als minister het eerste kabinet-Drees.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.