Adviescommissie heeft nog geen aanbeveling over samenwerking met Israëlische partners

Adviescommissie heeft nog geen aanbeveling over samenwerking met Israëlische partners

De adviescommissie samenwerkingsverbanden van Tilburg University, opgericht na campusprotesten, is nog druk bezig met het ontwikkelen van een algemeen mensenrechtelijk afwegingskader. Oorspronkelijk zou eind juni advies over samenwerking met Israëlische partners worden gegeven, maar dat laat nog even op zich wachten.

Beeld: Andy.LIU / Shutterstock

‘We hebben al grote stappen gezet,’ zegt voorzitter van de Adviescommissie Samenwerkingsverbanden Nicola Jägers. Maar volgens haar moet het afwegingskader eerst af zijn voordat er een advies aan het College van Bestuur kan worden gegeven over samenwerking met Israëlische partners.

Werkgroep

‘Om de zaken zo veel mogelijk te kunnen bespoedigen hebben wij als adviescommissie besloten om een werkgroep in te richten die op korte termijn met prioriteit onderzoek gaat doen naar de samenwerkingen met partners in Israël,’ legt de voorzitter uit.

De werkwijze van de werkgroep wordt nu uitgewerkt en de leden worden benaderd. ‘Onze ambities is om hen op korte termijn bij elkaar te brengen zodat zij snel aan de slag kunnen,’ voegt ze toe.

Eerder kregen de demonstranten een andere boodschap te horen. De universiteit vertelde hen dat de adviescommissie eind juni het College van Bestuur adviseert over de samenwerkingsverbanden. Volgens Jägers heeft de adviescommissie zelf nooit over deze datum gesproken: ‘De commissie werkt onafhankelijk en bepaalt eigen werkwijze en tempo.’

Zomerreces

Jägers benadrukt dat dit proces niet lang zal duren en dat er snel, maar zorgvuldig, gewerkt wordt: ‘Wij verwachten kort na het zomerreces een nieuwe update te kunnen geven over de tijdlijn. Gedurende de zomer werken wij natuurlijk wel door aan onze opdracht.’

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.