UvT-student genonimeerd voor prijs sportvrijwilliger

Update: 2 december: Kevin van Loon, voorzitter van de Tilburgse Studenten Handbalvereniging Camelot en Robert Paul Prijt, erelid van Vidar zijn door de gemeente Tilburg genomineerd als sportvrijwilliger van het jaar. De andere genomineerde is Ruud van Dun. Tevens werd Vidar-roeier Joeri Bruschinski genomineerd voor de titel Sportman van Tilburg 2011.

Van Loon verdiende de nominatie voor zijn activiteiten als vrijwilliger bij de organisatie van het Camelot beachhandbaltoernooi. Prijt heeft het te danken aan zijn inspanningen bij roeivereniging TOR (Tilburgse Open Roeivereniging). Bruschinski is genomineerd voor zijn prestaties op het wereldkampioenschap roeien in Bled. Bruschinski wist samen met Arnoud Greidanus (Delft) in de lichte mannen een 5e plaats te behalen.

Kevin van Loon, tevens voorzitter van Camelot, reageert op de nominatie: “Het was tot het laatste moment echt een verrassing voor me. Ik wist dat het damesteam en het herenteam waren opgegeven omdat ze allebei kampioen zijn geworden dit jaar. Maar dat mijn medebestuursleden mij ook opgegeven hadden, wist ik niet. Ik kwam er bij het bekendmaken van de nominaties achter.”

Van Loon organiseert met een team van zes vrijwilligers het jaarlijkse Beach Summer toernooi dat binnenkort gehouden wordt. Hij houdt zich bezig met bijvoorbeeld sponsoring, de huisvesting van spelers, de scheidsrechters en het feest regelen. “Soms ben ik wel tien uur per dag bezig. Ik denk dat juist ik opgegeven ben omdat ik de meeste vrijwillige uren maak voor de club.”

De uitreiking vindt plaats op 16 december in Theaters Tilburg.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.