Kroegenontbijt en Kroegentocht terug bij introductieweek

Kroegenontbijt en Kroegentocht terug bij introductieweek

Het kroegenontbijt komt terug bij de TOP-week 2012. Voorwaarde is wel dat er geen alcohol wordt geschonken. Ook de kroegentocht wordt weer opgenomen in het officiële programma.

Tot woede van de horeca verdween het kroegenontbijt twee jaar geleden. De organisatie van de introductieweek zou dit zelf gaan regelen. De opkomst bij dit TOP-ontbijt was echter  ‘bedroevend’, waardoor het merendeel van de pakketten naar de Voedselbank gebracht moest worden. De universiteit heeft nu besloten dat de horeca het ontbijt weer mag aanbieden.

Er komen naar aanleiding van een evaluatie van de Tilburgse introductieweek (vroeger bekend onder de naam TIK-week) nog meer veranderingen aan.

Zo komt de kroegentocht terug. Die werd onder meer afgeschaft om het zuipimago van de introductieweek te verminderen. Uit boosheid om het afschaffen van de kroegentocht, organiseerde de Tilburgse horeca vorig jaar een eigen kroegentocht die goed bezocht werd. De universiteit schrijft nu: “De kroegentocht heeft afgelopen jaar ook plaatsgevonden maar stond niet vermeld in het programma. Door de kroegentocht dit jaar in het programma te betrekken worden de mogelijkheden tot monitoren en controleren vergroot, en heeft de horeca meer mogelijkheden zich te profileren.”

Het Slotfeest zal plaatsvinden in 013. Vidar organiseert een afterparty die niet onder het officiele programma valt.

SID
De Studie Introductie Dagen worden bij de introductieweek 2012 verplaatst van het einde van de week naar het begin van de week. De verwachting is dat studenten op maandag en dinsdag meer informatie opnemen. Ook werden de SID’s op donderdag slecht bezocht.  De faculteiten gaan verder ‘nog eens goed kijken naar de opzet van de SID’s zodat er een betere samenhang tussen sociale en inhoudelijke onderdelen is en studenten beter bediend kunnen worden.’  Zowel Nederlandse en internationale studenten waren kritisch bij hun beoordeling van de sociale activiteiten tijdens de SID’s.

Vorig jaar gingen de introductieweken voor Nederlandse en internationale studenten voor de eerste keer samen. “Over het algemeen staan de betrokken partijen positief tegenover de integratie van nationale en internationale studenten in een introductieweek. Ondanks dat men aangeeft dat er een hogere mate
van integratie heeft plaatsgevonden, wordt wel aangemerkt dat hierbij nog winstslagen behaald dienen te worden. Waar de faculteiten het lage aantal internationale studenten per groep hierin als reden voor beperkte integratie aandragen, zien de studentenverenigingen de behoeftes van de
internationale studenten niet terug in een TIK week en stellen ze een gedeeltelijk gesplitst programma voor. De betrokken international offices geven aan het programma in te hoge mate op de Nederlandse student gefocust te vinden en stellen voor om meer internationale activiteiten in het programma te integreren, ” schrijft de universiteit in de Evaluatie Introductieweek 2011.

De universiteit gaat wel door met de gemengde introductieweek. Besloten is om bij de groepsindeling grotere aantallen internationale studenten per groep te plaatsen. In plaats van een of twee internationale studenten per groep, zal dit aantal verhoogd worden naar gemiddeld vier.

Overigens vulden slechts 58 Nederlandse deelnemers en 29 internationale deelnemers de enquête over de TIK-week 2011 in. Dit terwijl er 2900 deelnemers waren.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.