How to: MeiMarkt

Met een dronken hoofd al je geld uit te geven aan de grootste rotzooi. Het is weer MeiMarkt dit weekend! Van zaterdag 22.00 tot de zondag 17.00 heb je weer de kans de mooiste tweedehands koopjes bij elkaar te scharrelen.

De hele Tilburgse binnenstad zal vanaf zaterdagavond gevuld zijn met 750 kramen met de meest uiteenlopende koopwaar. Ideaal voor de student die vanalles nodig heeft voor zo min mogelijk geld. Kom in dat geval vroeg, want met 110.000 andere bezoekers is de concurrentie moordend.

Dat is de verantwoordelijke versie. De veel leukere versie, is om na het stappen de markt in te duiken. Hilarisch, dankzij de koopdrift en wansmaak van alle dronken stappers. Aan de andere kant gevaarlijk voor je eigen portemonnee, door je eigen verminderde toerekeningsvatbaarheid.

Om te voorkomen dat je alles koopt wat er enigszins leuk uitziet, is het een goed plan jezelf een doel te stellen. Ga op zoek naar een eenhoorn. Vind die ene fantastische plaat van de Imca Marina. Of streef naar een kant-en-klare collectie gehaakte onderbroeken.

Sla vooral het boekenkraampje van Hans van Driel niet over. Wellicht dat de Vice-Decaan Onderwijs van de faculteit Geesteswetenschappen net als voorgaande jaren zijn collectie ‘prachtboeken’ probeert uit te dunnen. Vorig jaar zat Van Driel tot diep in de nacht boeken te verkopen. Via twitter promootte hij zijn waren:

hvdriel: Niemand koopt mijn prachtboeken. #meimarkt #Tilburg (link)

hvdriel: De #meimarkt kent fasen: eerst veel belangstellenden voor kleding en schoenen. Pas later komen de boekenliefhebbers. Ik ben uitverkocht. (link)

Tussen bovenstaande twee tweets zit zes uur in. Dus mocht je hem tegen komen: koop dan een boek en zorg dat Van Driel vroeg onder de wol kan kruipen – of eerder het café in kan.

Neem afhankelijk van het weer een fles Schrobbelèr of een fles prosecco mee. Gegarandeerde lol.

MeiMarkt, zaterdag 19 en zondag 20 mei. Non-stop van 22.00 tot 17.00 de volgende dag.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.