Voetballen studenten liever op zaterdag?

In het Brabants Dagblad staat vandaag een artikel over studentenvoetbalclub Merlijn. Hierin wordt gesuggereerd dat de student liever op zaterdag voetbalt omdat er dan langer in de kantine gehangen kan worden, om vervolgens op stap te gaan. De vrije zondag is er dan om bij te komen, aldus het artikel.

Het Brabants Dagblad baseert zich op uitspraken van Merlijn-voorzitter Jan Rademakers. Die schetst in gesprek met Univers toch een ander beeld. “Ik heb tegen het Brabants Dagblad nooit iets gezegd over een voorkeur voor zaterdag. In totaal hebben we dertien voetbalteams, vier in de zaal en negen op het veld. Daarvan voetballen er vijf op zondag en vier op zaterdag. Op zondag hebben we alleen geen eerste herenelftal. Daarvoor is bewust gekozen, omdat niemand op zondag kon. Op zaterdag hebben we wel een eerste elftal. De twee damesteams spelen op zondag.”

Rademakers vertelt dat er om en nabij de 350 studenten voetballen aan de Goirkekanaaldijk. Het complex bestaat uit een kantine, parkeerterrein en kunstgrasveld. De zaalvoetballers voetballen in het Sportcentrum. “Er kunnen zich nog studenten aanmelden voor het dit seizoen.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.