Tilburg gaat aan de (nieuwe) bak!

Eind augustus start het Brabants Afval Team (BAT) met een grootschalige actie om Tilburgse vuilcontainers om te wisselen. Hierbij ontvangen bewoners tussen augustus 2013 en december 2013 een nieuwe duocontainer voor papier en plastic. Daarna worden tussen januari en april 2014 de oude duocontainers voor restafval en GFT-afval omgeruild voor nieuwe bakken. De oude duocontainers zijn inmiddels rond de 20 jaar oud en hard aan vervanging toe.

Bewoners van (laagbouw)woningen hebben op dit moment één duocontainer (voor restafval en GFT-afval) en één papiercontainer. Deze worden vervangen door twee duocontainers: één voor restafval en GFT-afval en één voor papier en plastic verpakkingen. Het is uniek in Nederland dat er twee duocontainers komen voor deze vier afvalstromen. Bewoners ontvangen (rond twee weken) voor de wisseling nog een brief met verdere informatie over de containers.

“Door de huis-aan-huis inzameling van plastic wordt afval sorteren nog makkelijker. Je hoeft niet meer naar de oranje containers met plastic verpakkingen, je kunt het gewoon thuis weggooien. Dat is belangrijk, want gesorteerd afval kan goed gerecycled worden en levert daardoor geld op. Ook voor inwoners, want hierdoor kunnen we de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk blijven houden”, licht wethouder Roel Lauwerier (schoonhouden stad) de omwisseling toe.

De duocontainers voor restafval en GFT worden nu één keer per week geleegd en dat blijft ook zo. De huidige papiercontainers worden nu eens per vier weken geleegd, voor de nieuwe duocontainers voor papier en plastic verpakkingen geldt dit ook tot 1 januari 2014. Daarna wordt deze duocontainer eens per twee weken geleegd.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.