Stapel: ‘Ik heb spijt’

Diederik Stapel vindt dat hij heeft gefaald als wetenschapper en onderzoeker. Dat meldde de frauderende hoogleraar van de Universiteit van Tilburg in een schriftelijke verklaring.

Stapel zegt dat hij alleen heeft gehandeld. “Ik hecht eraan te benadrukken dat ik collega’s nooit op de hoogte heb gebracht van mijn oneigenlijk gedrag.” Hij geeft aan enorm te hebben genoten van de samenwerking met zijn collega’s. “Ik bied mijn collega’s, mijn promovendi en de gehele academische gemeenschap mijn oprechte excuses aan.” Stapel zegt te beseffen dat hij hun veel leed en verdriet heeft berokkend.

“Ik realiseer me dat ik door dit gedrag mijn directe collega’s in verbijstering en boosheid heb achtergelaten en mijn vakgebied, de sociale psychologie, in een kwaad daglicht heb gesteld. Ik schaam me daarvoor en ik heb daar grote spijt van”, aldus Stapel. Hij heeft aangegeven dat hij inmiddels hulp heeft gekregen om ’te achterhalen waarom dit alles is gebeurd’.

“Ik wilde te veel te snel. In een systeem waar er weinig controle is, waar mensen veelal alleen werken, ben ik verkeerd afgeslagen. Ik hecht  eraan te benadrukken dat de fouten die ik heb niet voorgekomen zijn uit eigenbelang.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.