UvT mag niet snijden in pcwerkplekken studenten

De universiteit mag het aantal computerwerkplekken voor studenten niet halveren. Tijdens de universiteitsraad werd tegen dit bezuinigingsvoorstel van het College van Bestuur gestemd.

Met name de studentenfracties waren tegen. Volgens SAM en Front is er nu vaak al een tekort aan computerwerkplekken.Het CvB wierp tegen dat steeds meer studenten gebruik maken van een laptop of iPad. Alleen in tentamenperiodes zou er een tekort aan werkplekken zijn.

Tessa Mentink (Front): “We vinden het behoud van de computerwerkplekken zeer belangrijk. Niet iedere student heeft een laptop ter beschikking. Tevens mag je vanuit de Arbowet niet langer dan twee uur achtereen op een laptop werken.”

Renee van der Ploeg (SAM): “Door onderwijsintensivering wordt steeds meer van de student verwacht. Dan mag de student daar qua voorzieningen wel wat voor terug verwachten.”

Volgens de studentenfracties zijn er maar 737 studentenpc’s, want betekent dat 12 op de 13 studenten al thuis werkt. “Voor de andere studenten willen we de werkplek behouden. Een daling van het aantal computers is voor ons niet bespreekbaar.”

Na een hoofdelijke stemming bleken 9 leden (Daan Oudbier stemde als enige van de aanwezige Abvakabo-fractieleden tegen het CvB-voorstel) van de universiteitsraad tegen de bezuiniging te zijn, 6 leden (de resterende aanwezige leden van de medewerkersfracties) stemden voor het plan van het CvB.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.