Nep-Stapel actief op Twitter

Gevoel voor humor kan hem niet ontzegd worden. Degene die eind vorige week de naam van Diederik Stapel op Twitter kaapte en uit zijn naam twittert, laat er geen twijfel over bestaan. Dit is ironisch bedoeld. “Onderzoekt momenteel de invloed van liegende autoriteiten op de status van sociale psychologie,” zo staat in de omschrijving die gepaard gaat met een foto van de gewezen hoogleraar.

Beroemd, berucht, verguisd, verstoten, publish or perish zijn andere kernwoorden die bij de omschrijving horen. Wie er achter het twitteraccount zit, is onbekend. Wel geeft de Twitteraar aan ‘op veel volgers te hopen’ en bezig te zijn ‘met een boek: “Hoe ik iedereen voor de gek hield en ik kan het bewijzen met echte data”.

Echt storm loopt het nog niet met volgers. Slechts 14 personen volgen de Nep-Stapel op maandagochtend. Het account is niet geverifieerd door Twitter.

Overigens is het formeel niet toegestaan om (vanwege portretrecht) zonder toestemming de foto van Stapel te gebruiken of om zijn naam te misbruiken. Vanmiddag was nog niet duidelijk of Stapel stappen gaat zetten tegen de onbekende Twitteraar.  Hij kan Twitter verzoeken het account te verwijderen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.