#campustweeter

Ik voel me inmiddels de Katholieke Theologie onder de faculteiten. De biografie van Steve Job’s onder de goede boeken. Het Prismagebouw op de campus. De mensa onder de eetgelegenheden. Tilburg onder de mooie steden. De TOP onder de introductieweken. Het Ajax onder de Champions League deelnemers. De oude pepernoot onder het snoepgoed. De campusboekhandel onder de boekenwinkels (niet persoonlijk, uiteraard, ik haal mijn boeken altijd bij de StudyStore. En reken ze dan ook af). De Sprinter onder de toiletten. De Nokia onder de smartphones. Het Zeeland onder de provinciën. Of de @Mike_f_d onder de #campustweeters, natuurlijk. Nee hoor, ik kan best tegen mijn verlies.

Maar ik ga strijdend en waardig ten onder. Plichtsmatig met een opgeheven hoofd, om naar die mensen boven mij op de ranglijst te kijken. En eervol, want ik ben mooi de hoogst geplaatste Univers-medewerker. De best presterende TSH’er. De deelnemer die het nodigst naar de kapper moet, en drie kerstborrels op de universiteit afgaat. De minst overschatte tweeter. Nee hoor, mijn nederlaag erkennen doe ik zonder moeite

En wie zijn die andere deelnemers nu eigenlijk? Een boekhandel met bijna 1000 volgers, zeer gewaardeerd. Maar ach, ik houd toch niet van lezen. Een docent informatica, verstaat zijn vak enorm goed. Computers maak ik echter toch altijd kapot. En een student Theologie van 22 jaar, populair en gespot over de hele campus. Maar ik mag van mijn ouders alleen spelen tegen mensen van mijn eigen leeftijd. Ja, 23 is oud(er). Het zal mij dus een zorg zijn wie er wint, er is geen gepaste concurrentie voor mij bij. Jep, ik ben een goede verliezer.

Er kan er maar één de winnaar zijn. Mijn jeugdheld Henny Huisman zong het jaren geleden al. In tegenstelling tot al dan niet gefingeerde feiten in de wetenschap, blijkt dit al jaren een waar en betrouwbaar gegeven. Het mag duidelijk zijn, de cijfers op de website spreken voor zich. Schijnbaar mogen mensen mij, of mijn doorgaans briljante grappen niet. Oprecht een eerlijk van alle respondenten. Maar ik voel mij geen Calimero hoor, ik kan best tegen een nederlaag.

Al is er misschien nog een vakjury die een doorslaggevende factor kan zijn. De Library and IT-Services bijvoorbeeld, omdat ik ze aan het werk houd. De beveiliging, omdat ik hun prestaties waardeer. De Esplanade, omdat ik de winstuitkering financier. De koffiejuffrouw van gebouw G. Je weet nooit waar een underdog toe in staat is! En Tilburg University is al saai genoeg, dus tijd voor een verzetje! En jouw omgeving vragen op jou te stemmen, is dat een goede maatstaaf voor een #campustweeter? Nee hoor, verliezen doet mij niets.

Vergeet trouwens niet nog even op mij te stemmen op universonline.nl. Je weet maar nooit…

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.