Klokkenluiders Stapelgate winnen Kerstpiek 2011

De klokkenluiders die hun twijfels over de werkwijze van Diederik Stapel bij Marcel Zeelenberg uitten en daarmee de affaire Stapel aan het rollen bracht, hebben de Kerstpiek 2011 van de faculteit sociale wetenschappen gewonnen.

Zij bewezen de faculteit, maar ook de universiteit en de wetenschap in het algemeen een grote dienst door het aan het licht brengen van een grote wetenschappelijke fraude, aldus de jury.  “Zij waren het ultieme lichtend voorbeeld dit jaar van moed, durf en alert handelen en toonden dusdoende het zelfreinigend vermogen. Hulde aan de klokkenluiders.”

Bij de uitreiking werd de Kerstpiek symbolisch overhandigd aan de Kerstman, die al klokkenluidend de zaal betrad, de piek in ontvangst nam en deze -omdat de klokkenluiders anoniem willen blijven- weer doorgaf aan Marcel Zeelenberg.

Ook andere FSW-medewerkers vielen in de prijzen. Tot Best Teacher Bachelor 2011 (large Course) werd gekozen: Ruth Mark (MPNP), Neuropsychological Assessment and Development. Best Teacher Bachelor 2001 (small Course) werd Maryse Chappin (OS), Research in Organizations. Tot Best Teacher Master 2011 werd gekozen Seger Breugelmans (SocPsy). De Education Innovation Award ging naar Brigitte Kroon (HRS).

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.