Eindrapport Stapel: weinig nieuws verwacht

Morgen komt om 14.00 het eindrapport Stapel uit. Wat kan er in staan wat we zelf nog niet weten?

De teller staat op 55 artikelen van fraude op de website van de commissie Levelt/Noort/Drenth, zoals we eerder meldden. Daarvan zijn er 34 in Tilburg en 21 in Groningen. De commissie Drenth die het onderzoek in Amsterdam doet, geeft tot nu toe nog niet keihard het oordeel frauduleus aan artikelen, waarschijnlijk omdat het langer geleden is en de data niet meer beschikbaar. Tussendoor is er al veel op de website van de commissie gepubliceerd, de laatste update is van 5 november. We weten hoe Stapel het deed, wie er gedupeerd zijn en wie er betrokken waren. We vermoeden ook dat de sociale psychologie er niet best in het eindrapport vanaf komt.

Nieuw

Waar zijn we benieuwd naar? Naar de reactie van Diederik zelf natuurlijk. We willen graag weten hoe en waarom hij het gedaan heeft en we hopen daarop antwoorden te krijgen.  We weten inmiddels dat Stapel wel met de commissie heeft gesproken en we hopen dat  er een uitgebreide reactie komt.

Ook wil Univers graag weten hoe het is gegaan met de  vier promovendi die geklaagd hebben over de werkwijze van de commissie Levelt. Morgen weten we meer, volg ons op de website en op twitter.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.