Inschrijfsysteem is ICT-misser

De UvT is betrokken bij een van de landelijke IT-missers van de Nederlandse onderwijswereld. Samen met de Hogeschool van Amsterdam en de universiteiten van Amsterdam, Leiden en Nijmegen stapte onze universiteit in 2005 in een gezamenlijk IT-project. Er is sindsdien van alles misgegaan met My SiS.

Onze universiteit is sinds 2005 zo’n geschatte tien miljoen euro armer door het project. Wat we er tot nu voor terug hebben gekregen is een inschrijfsysteem dat bij de introductie voor grote problemen zorgde, en een light variant van een nog niet werkende module. Sindsdien werkt onze ICT-afdeling nog steeds met ‘oude’ systemen waarvoor ‘prima’ vervangingmodules aanwezig zijn in het nieuw aangekochte studenteninformatiesysteem (SiS).

Nijmegen stapte al in 2009 uit het project; een gebrek aan vertrouwen in het Oracle-product was de reden van uitstappen voor de Nijmeegse Collegevoorzitter. De inschrijfproblemen in 2009 waren voor de UvT geen reden om ook uit het project te stappen. In 2011 volgde er nog een evaluatiemoment waarbij er verschillende scenario’s werden opgesteld waarbij wederom het uitstappen een optie was. Ook toen werd er gekozen door te gaan. Was dit wel zo slim?

Lees er meer over in het nieuwe Univers magazine.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.