Groen licht voor studentenwoningen Noordhoekring

Er komen 170 studentenwoningen aan de Noordhoekring. Vastgoedondernemer Bas van de Ven heeft deze maand een vergunning  gekregen voor de bouw van een honderd meter lang pand, in de volksmond al ‘de worst’ genoemd.

Over de bouw van het complex was al jaren discussie. Verschillende keren stuitten de bouwplannen op bezwaren van buurtbewoners en de gemeenteraad (raadscommissie Vestigingsklimaat). Een plan voor twee woontorens werd in maart nog door de gemeenteraad afgewezen. Daarna volgde een plan met minder hoge bebouwing dat in mei ook werd afgekeurd.

Er komen nu geen woontorens. Van de Ven kiest voor een lange ‘worst’ van rode steen. Het gaat om studio’s van 26 vierkante meter met eigen keuken en badkamer. Sommige kamers hebben een eigen balkon, ook komt er een gezamenlijk dakterras van 1500 vierkante meter. In de zomer van 2014 moet het pand worden opgeleverd.

Hoewel de ondernemer zich met het pand aan de Noordhoekring wel richt op studenten, hoeft er geen campuscontract gesloten te worden, aldus Van de Ven. Bewoners hoeven dus geen bewijs van inschrijving aan een onderwijsinstelling te laten zien. Ook hoeven ze na hun studie de kamer niet te verlaten.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.