Eerste nachtwinkel Tilburg

Nooit meer zonder drank, voedsel of sigaretten zitten als alle Tilburgse supermarkten al gesloten zijn. Afgelopen vrijdag opende de eerste nachtwinkel van Tilburg haar deuren aan de Besterdring.

Alhoewel, nachtwinkel? De Avondwinkel, zoals ‘ie heet, is tot 02:00 uur open. “Daarna komen er toch alleen maar dronken mensen”, zegt eigenaar Ugur Suverekli op BD.nl. Langer open zijn, mag overigens ook niet, zo werd eerder dit jaar besloten in de gemeenteraad. Er waren veel protesten tegen de nachtwinkel omdat de komst te veel overlast zou veroorzaken. In en om de winkel hangen maar liefst zestien bewakingscamera’s. Hiermee hoopt Suverekli buurtbewoners gerust te stellen en te voorkomen dat mensen ’s nachts blijven rondhangen.

In de winkel is van alles te koop: van sigaretten en bier tot kaas en tandpasta. Achterin de winkel is een slijterij te vinden, die tot 22:00 open is. Daarnaast biedt de Avondwinkel ook een bezorgdienst aan, waarbij wel tot 02:00 sterke drank te bestellen is.

De Avondwinkel ligt aan de Besterdring, schuin tegenover het plein. Intussen ligt er ook een aanvraag van een andere ondernemer voor een nachtwinkel aan de Korvelseweg.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.