Maat vol voor LSVb

De bezettingen in Amsterdam hebben ook op landelijk niveau gevolgen. De Landelijke Studentenvakbond, LSVb, eist drie toezeggingen van Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Voorzitter Tom Hoven: “De minister moet haar verantwoordelijkheid nemen en erkennen dat dit probleem groter is dan Amsterdam.”

Het bestuur van de Universiteit van Amsterdam zegde in een gesprek met de Centrale Studentenraad (CSR) toe dat één student plaats neemt in het College van Bestuur. Het LSVb wil dat Bussemaker dit doortrekt naar alle universiteiten van Nederland. “De besturen en politiek hebben fatsoenlijk onderwijs en inspraak laten versloffen,” aldus Hoven in een persbericht. De LSVb wil een democratisch verkozen College van Bestuur.

Het rendementsdenken moet ook stoppen, schrijft de studentenvakbond. Maatregelen als de harde knip en het bindend studieadvies moeten worden afgeschaft, meent de LSVb. Opleidingscommissies moeten meer macht krijgen: zij dienen echt instemmingsrecht te krijgen ‘zodat studenten en docenten in deze commissies bepalen hoe hun opleiding eruit ziet en dus zelf beslissen over hun eigen onderwijs’.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.