Center voor de katholieke wortels van TiU

Tilburg University heeft plannen om een Cobbenhagen Center in het leven te roepen. Een wetenschappelijk center  dat onderzoek doet naar de identiteit  van de universiteit. Deze week lag het ter advies voor aan de Commissie Financiën. In de eerstvolgende Uraad wordt het opnieuw besproken.Het doel is om via deze denktank onderzoek te doen en een bijdrage te leveren aan maatschappelijke debatten over religie, levensbeschouwing en ethische oriëntatie. Op welke manier wordt in de loop van dit jaar duidelijker, maar zeker is dat het center een katholieke inslag kent. De tank wordt getrokken door TST en TSH, TiSEM, TSB en TLS hebben aangegeven mee te werken aan het Cobbenhagen Center. Het centrum wordt geleid door professor Erik Borgman.

Marinus Verhagen (AbvaKabo) gaf een tragikomische zwenk aan de discussie: hij gaf aan dat er vaak een center geofferd wordt als er een nieuw wordt opgericht: “Dus welk center gaat hiervoor beëindigd worden?”. Daarnaast veel vragen: Studentenfractie Front vroeg waarom het Cobbenhagen Center überhaupt nodig was, en andere fracties betwijfelden of  het Center ooit geld op zou brengen. De vergadering vond het document erg intern gericht,  en de naam voor een buitenstaander niet goed herkenbaar. Geopperd werd of de naam  Cobbenhagen Center in ieder geval Tilburg Cobbenhagen Center kon worden.  Want buiten onze universiteit weten maar weinig mensen wie Cobbenhagen is…  Decaan Drees gaf overal rustig antwoord op, hij verwacht na de opstartfase wel onderzoeksgeld binnen te halen en neemt de toevoeging aan de naam in overweging.

De fracties gaven positief advies over dit idee, behalve de Fractie Onafhankelijken, zij gaven aan een positieve grondhouding te hebben. Beslissing valt in de Universiteitsraad volgende week vrijdag.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.