Verdwaalde student gered uit Cobbenhagen

De verdwaalde student Menno van Ochten (22) is dinsdag gered uit Cobbenhagen Building, waar hij al anderhalve week heeft rondgedoold.

Reddingswerkers zijn drie dagen in touw geweest om hem te vinden. Door de ambigue bewegwijzering en een lege iPhone kon de student de uitgang niet op eigen kracht vinden.

Van Ochten heeft zijn avontuur ”relatief goed doorstaan” en ligt voorlopig thuis op de bank. Dat zegt een woordvoerder van Tilburg University.

Dinsdagmiddag werd Van Ochten werd eindelijk gelokaliseerd nadat hij kilometers in rondjes had gelopen. Dagelijks verdwalen vele tientallen studenten in Cobbenhagen Building, maar de meeste komen er op eigen kracht weer uit. Van Ochten had geluk dat hij af en toe langs een kantine kwam, anders had zijn dwaaltocht anders kunnen aflopen.

Van Ochten liep eind oktober Cobbenhagen Building in. Hij was aan de late kant voor zijn college Supply Chain Management. Die beruchte dag niet in C1.08 maar in C1.135. Hij heeft die zaal op floor F in zone M van building C (voorheen A) nooit gevonden en dagenlang door het gebouw gedoold. Zijn docente Supply Chain Management, Dominique Plankaert, was opgelucht met de goede afloop. “Ik hoop dat dit niet nog een keer gebeurt.”

Joshua van Opstal, beveiliger van dienst, wil dat de toegang tot Cobbenhagen Building wordt afgesloten. In voorgaande jaren leidde ramptoerisme er namelijk toe dat veel mensen zich zonder plattegrond in Prisma Building begaven. “Laten we dergelijke taferelen nu voorkomen,” aldus Van Opstal.

Tekst: Nathan de Groot. Eerder verschenen in Univers no. 4.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.