Paintboxing tijdens Gezondheidsweek: knokkels als kwasten

Paintboxing tijdens Gezondheidsweek: knokkels als kwasten

In het kader van de Gezondheidsweek op Tilburg University konden medewerkers zich woensdagmiddag uitleven tijdens de workshop paintboxing. 

In de kelder van het Koopmansgebouw verzamelen zich rond één uur twee werknemers. Het is niet de bedoeling om er een beetje op los te slaan met verf op je bokshandschoen. “Het gaat dieper dan dat”, legt instructeur Bart van Polanen Petel uit. Geen gewoon boksen, maar boksen vanuit je gevoel: “Met paintboksen wil ik iets oprechts op het doek brengen.”

DSC_0183

Bart is oud-bokser. Naarmate hij ouder werd, hield hij zich steeds minder bezig met het fysieke deel van de vechtsport. “Ik ben veel meer bezig met het mentale aspect”, vertelt hij. Om zich beter te kunnen uiten, zocht Bart naar nieuwe manieren, zoals schrijven. “Maar dat lag me niet. Toen kreeg ik een nieuwe vriendin die aan de kunstacademie studeerde. Door haar kwam ik er achter dat je je moet uiten met het instrument waarmee je bekend bent.” Al gauw kwam hij uit bij paintboksen.

De universiteit wil werknemers bewust maken van hun levensstijl. Daarom zijn er deze week verschillende activiteiten gepland; lunchwandelen, een ochtendtrimloop en een zogenoemde Businessrun4fun, waarbij studenten en medewerkers 300 meter over de campus rennen in casual business kleding.

De deelnemers zijn positief verrast. “Heel leuk dat je goed wordt aangepakt. In het begin leer je technieken, en dan op het einde mag je los”, zegt een van de deelnemers. Een andere medewerker is op het einde van de cursus helemaal kapot. “Ik dacht dat we een paar keer gingen stoten, vandaar dat ik geen sportkleren aan heb. Uiteindelijk was het erg vermoeiend.”

Paintboxen from Chris Gijzen on Vimeo.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.