Vingerafdruk scannen voor toegang bibliotheek?

Weinig plaatsen op de campus zijn zo drukbezocht als de Bibliotheek. Studenten maken massaal gebruik van de werkplekken, en ook scholieren wisten de UB in het verleden gemakkelijk te vinden. Omwille van de drukte en de veiligheid worden er nu wellicht toegangspoortjes geplaatst.

Aan het einde van het vorige collegejaar is er een pilot gehouden waarbij men alleen tot de bieb werd toegelaten na het laten zien van een TiU-kaart. Het doel van deze pilot was om overlast door scholieren te beperken en om ervoor te zorgen dat er voldoende werkplekken beschikbaar waren voor de Tilburgse studenten. Tijdens de evaluatie van de pilot werd duidelijk dat beide doelstellingen zijn gehaald.

Tijdens de pilot in mei stonden er mensen van de beveiliging bij de entree van de UB om de kaarten te controleren. Library and IT-services (LIS) wil deze controle graag permanent invoeren in de vorm van toegangspoorten met een vingerafdrukscanner zoals bij het sportcentrum reeds het geval is. Op deze manier denkt de LIS de drukte te kunnen verminderen en het gevoel van veiligheid te kunnen vergroten. Omdat de bibliotheek een openbare ruimte is, kunnen externe bezoekers een bezoekerspas bij de balie halen.

Het voorstel van de LIS wordt in de Universiteitsraad van 7 oktober besproken.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.