Vuurdoop voor Cube

Het collegejaar is begonnen en de campus loopt weer vol met studenten. Vandaag wordt het nieuwe gebouw Cube, aan de spoorkant van de campus, echt in gebruik genomen. Studenten reageren enthousiast. 

Dat het om een nieuw gebouw gaat, is aan de buitenkant goed te zien. Het geplande groen ontbreekt nog, en ook de fietsenrekken. Door de wildgeparkeerde fietsen voor de deur is de toegankelijkheid van het gebouw meteen al enigszins beperkt. Binnen loopt het al wel helemaal op rolletjes.

De werkplekken zijn bezet, de eerste colleges worden gegeven, in een collegezaal wordt alles klaargezet voor een Skype-afstudeersessie en studenten hebben zo te zien hun nieuwe favoriete hangplekje al gevonden. Hoewel nog hier en daar die nieuwegebouwengeur hangt, heerst er ook al een beetje het gevoel: zo is het hier altijd al geweest.

  Nieuwe pre-masterstudenten Luuk Glazer en Merijn Rozema horen met lichte verbazing dat het gebouw spiksplinternieuw is. Na hun college zijn ze het gebouw gaan verkennen op zoek naar een leuke werkplek. “Cool, ziet er strak uit”, zegt Rozema.

“Het springt er echt uit. Een strak gebouw, ik kan niet anders zeggen,” vindt ook Glazer.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.