Leegloop van de universiteit

Het is rustig op het universiteitsterrein. Of om de woorden van de LIS-servicemedewerker te gebruiken die ik afgelopen week aan de lijn had: “Ik kan hier drie kanonnen afschieten en niemand die het merkt”. Behalve de Univers-redactie dan, want als we Twitter moeten geloven zijn zij nog steeds hard aan het werk. Ik heb het weliswaar niet gecontroleerd, maar gezien er nog steeds nieuwe artikelen verschijnen op de site ga ik er vanuit dat het waar is. En de Student Desk zou het vast ook opmerken. Daar is het nu namelijk zo druk dat als je ze belt, ze al afraden om te bellen in verband met de drukte. Nu kwam ik er toch nog vrij snel doorheen, zeker in vergelijking met de week daarvoor waarna ik er na drie keer eruit gegooid te zijn, tijdens de vierde keer eindelijk eens in de wachtrij werd geplaatst (drie keer scheepsrecht is achterhaald). Dat ik daarna nog 15 minuten moest wachten voordat ik iemand aan de lijn kreeg zeiden ze er niet bij, maar dat terzijde. Ze doen toch hun best daar bij de Student Desk; van 11.000 studenten de cijfers invoeren lijkt me ook geen pretje.

Afgezien van enkele medewerkers van onze universiteit is de campus dus vrijwel leeg. Het Tilburgse studentengezelschap is vakantie aan het vieren of aan het werken om daarvan weer vakantie te gaan vieren. Ze liggen aan de Spaanse Costa’s, zijn aan het rondreizen door China, Maleisië of een ander ver oord, zitten in de bioscoop voor het laatste deel van Harry Potter, in hun tentje op Texel of nou ja, het moge duidelijk zijn: ze zijn niet meer te bekennen op het terrein van Tilburg University. De prachtige boulevard (ofwel de lokale Champs-Élysées én Rambla in één) en de multiculturaliteit met het Mediterrane Pepper en de Turkse Döner Company ten spijt; de échte Champs-Élysées en Rambla trekken de Tilburgse student toch meer. De Tilburgse boulevard zien we in september wel weer. En aangezien jij, beste lezer, er dan toch niet bent, stop ik de komende maanden ook even met bloggen. Ik zie je eind augustus weer, wellicht op die befaamde boulevard van onze universiteit.

Desiree van der Heiden (21) is derdejaars student Communicatie- en Informatiewetenschappen, richting Bedrijfscommunicatie en Digitale Media en blogt voor Univers.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.