Waarom werkt het niet

Sinds een paar maanden werkt het wifi in huis niet meer via een router, maar fungeert het kastje zelf als router.

Dat beloofde de internetprovider die ik koos tenminste. Het duurde twee weken voordat het ding daadwerkelijk ook maar iets deed en zelfs de televisie deed het niet. Het bleek dat we nog niet waren aangesloten. Aan de telefoon werd ik verzekerd dat dit wel het geval was, maar de monteur vertelde een ander verhaal. Er bleek nog een probleem te zijn met de software van het nieuwe kastje en we moesten een paar dagen wachten. Iemand zou bellen als we waren aangesloten. Natuurlijk hebben we nooit een telefoontje ontvangen.

Dit zou allemaal niet zo’n ramp zijn als de ingebouwde router vervolgens naar behoren zou werken. Zelfs op een meter afstand heeft de laptop een verbinding die me doet terug denken aan de oude computer bij mijn ouders thuis die een volledige kastruimte innam en de inbeltoon die erbij hoorde. Internet is belangrijk. Als ik nu iets wil opzoeken, pak ik nog sneller mijn telefoon. Lang leve 3G.

Toch kan ik me er niet overheen zetten dat ik internet nodig heb op mijn laptop. “Je weet pas wat je had als het verdwenen is” zeggen ze wel. Zeker weten doe ik het niet, want ik kan het niet opzoeken om te controleren of het gezegde zo gaat of toch anders. Mijn moeder zou het wel weten. Overal hebben we internet voor nodig. Ik heb overal internet voor nodig. Kriebelig word ik ervan, en fucking chagrijnig.

Desondanks voelt het fijn om mijn laptop te hebben gedegradeerd tot sjieke typemachine. Waarschijnlijk heb ik de laatste weken meer getypt dan in de maanden ervoor omdat ik minder afgeleid werd. Het klopt met adviezen die ik las over productief werkgedrag en dergelijke en dat is allemaal heel leuk, maar nu zit ik vast. Om verder te kunnen moet je soms wat dingen opzoeken. De oude router is toch echt kapot.

Hoe krijg ik die internetkabel hierheen? Dan maar oldschool.

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.