Kikker in de sla

Een Belgische student uit Leuven heeft een levende kikker in zijn sla gevonden. Dat voerde me terug in de tijd, ergens eind jaren tachtig. Ik woonde in bij een heel vervelende hospita.

Op een zondagochtend, ik was in huis, sprong de aardlekschakelaar uit. Wat nu? Ik haalde alle stekkers uit de stopcontacten, duwde in de meterkast de aardlekschakelaar omhoog en schakelde alle apparaten één voor één weer in. Alles ging goed, totdat ik in de keuken de stekker van mijn broodrooster in het stopcontact duwde. Direct weer kortsluiting. Ik schroefde de broodrooster open en vond tussen een handvol kruimels een klein veldmuisje. Morsdood, de pootjes en staart verwrongen in een vreemd soort spasme. Ik krabde het beestje los met een aardappelschilmesje van de hospita en gooide het in de tuin tussen de rododendrons. Daarna zette ik de broodrooster terug op het aanrecht.

Een week later verhuisde ik naar een studentenhuis. Ik besloot mijn broodrooster te vergeten. Mijn hospita zag het, maar hield wijselijk haar mond. Ze verheugde zich al op een heerlijk goudbruin sneetje bij het ontbijt.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.