Studentenhuizen nog steeds niet brandveilig

Vlaggen, kratten bier, internetkabels: de gangen van Nederlandse studentenhuizen zitten vol obstakels die bij brand een heldhaftige vlucht  blokkeren. Daarnaast missen veel huizen een rookmelder.

De inspectie voor Leefomgeving en Transport deed onderzoek naar de brandveiligheid van studentenhuizen en kwam erachter dat slechts 10 procent echt helemaal voldoet, meldt NOS op 3 in hun radiobulletin. De brandmelder is bij 36 procent niet in orde, afwezig of afgeplakt en ook het elektriciteitssysteem is vaak slecht aangelegd.

Het zijn niet alleen de studenten die zich niet al te druk maken om brandveiligheid, ook de huisbazen knijpen soms een oogje toe. De brandweer en de gemeentelijke handhavers maken zich dan ook ernstige zorgen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.