Horror kijken in huize Vleespret

Als een ware Man Bijt Hond-reporter sluit Univers graag aan bij een onderonsje in een Tilburgs studentenhuis. Deze keer klonk de deurbel bij Smidspad 12B.

[singlepic id=1519 w=320 h=240 float=left]

‘Koen leidt nieuwe meisjes altijd rond tijdens kijkavonden’, zegt Samantha (24, student extended master sociologie) grijnzend. ‘Dus laten we hem het nu ook maar doen’. De 28-jarige Koen (net afgestudeerd stedenbouwkundige) is huisoudste en is dan ook de geschikte persoon om een nieuweling een rondje mee door het huis te nemen. Het huis heeft vijf kamers, een woonkamer, een ligbad en een kelder die nogal wat geheimen herbergt. ‘Er zit een raam waarvan we niet weten waar het naartoe gaat’, vertelt Koen. Ook de kluis in de woonkamer is een vat vol raadselen. In het pand was eerst een juwelierszaak gevestigd en dit verklaart de bijzonderheden. Aan de muur hangen maar liefst twee grote posters van PvdA’s Auke (Ja, die met die guitige krullen in zijn haar).

Hobby-huisbaas
Naast Koen en Samantha zitten huisgenoten Diana (21, student Internationaal en Europees recht), Martijn (21, student toegepaste psychologie en filosofie) en aanhang Jurriaan (20) en Robert (25) in de serre van het huis. Huisgenoot Lotte is er vandaag niet bij. Net als op een kijkavond volgt er een zeer informatief voorstelrondje, onder het genot van een goede hoeveelheid bier. Zo blijkt Koen een groot fan van Turkse pizza en uitdrukkelijk niet van Broodje Jantje. Martijn is in huis gekomen omdat hij het goede antwoord gaf op de vraag ‘wat is je favoriete powerranger’, Samantha weet van het bestaan van Tiroler porno en Diana’s haar is niet echt blond.

Trots verkondigt Koen dat er geen schoonmaakrooster is in dit huis. ‘Wij hebben een whatsapp-groep en dat gaat prima. Wij hebben die regels niet nodig’. De huisbaas is een Chinese man die graag een beetje hobby’t in het huis. Daarnaast neemt hij zijn huurders één keer per jaar mee uit eten. ‘Hij vindt het hier heel gezellig,’ grinnikt Samantha.

Vleespret

De huisgenoten zien elkaar regelmatig. De slaapkamers zijn puur om te slapen, de UB is om te studeren en de woonkamer is om te leven. Zo kijken ze graag samen naar ‘B-categorie horror’ en hebben ze een huismuis, die werd gered uit de kelder. Ook heeft het huis een naam: huize vleespret. Dit komt voort uit het brein van Koen, die ooit een keer de voordeur doorliep onder een welgemeend: ‘veel vleespret en tot volgende week!’

‘Weet je wat we nooit eten? Dit’, vertelt Samantha. Op het menu staat pasta met chorizoworst, om maar even in het thema van de vleespret te blijven. Vaker staat er chocoladekip van Koen op het menu, een old time favourite van praktisch iedere huisgenoot. Tijdens het toetje vliegen naast de slagroom de grappen over tafel. Zo vertelt Diana enthousiast over carnaval (met bijgaande foto’s van Koen in een glitterpakje). Op dit moment is ze te druk met de fractie Vrijspraak en Magister om nog zich bezig te houden met corporale zaken. Droogjes merkt Koen op: ‘ik vind het heel bijzonder dat je nog tijd voor ons vrijmaakt, Diana’.

Op het moment dat de slagroom bijna kruipt waar het niet gaan kan, komt de avond voor Univers ten einde. Voor de huisgenoten echter nog niet. ‘Jongens, gingen jullie nou nog mee naar Kandinsky?’

[slideshow id=144]

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.