Volkert

“Schat! Haal mijn ijshockeystick van zolder! Volkert van der G. mag weer in Tilburg komen. Heb je het gelezen? Zijn locatieverbod is opgeheven en die enkelband hoeft hij ook niet meer om. Hoe zou het toch komen dat ik niet verbaasd ben?

Goddomme nog aan toe, ze hadden hem een tweede enkelband moeten geven, en dan een ketting ertussen. Maar nee hoor, zoals gewoonlijk trapt de rechter er weer met open ogen in. En een hoogleraar Strafrecht aan de Universiteit van Tilburg, noemt dat dan een moedig besluit! Nou, laat mij die meneer de professor niet tegenkomen! Zo’n Willy Wortel die op onze kosten heeft gestudeerd en dan allemaal dingen zegt waar de maatschappij totaal niets aan heeft. Overduidelijk iemand die nog nooit iets heeft meegemaakt, met zijn geneuzel over gelijke rechten! Wat is dit voor bananenrepubliek? Je stapt naar de rechter en krijgt meteen gelijk. Schandalig! En wie weet wat dit allemaal weer kost. Volkert van der G, na twaalf jaar gevangenishotel in het bezit van een uitkering, woning en bijbehorende huursubsidie, komt nu vast ook in aanmerking voor een gratis OV-kaart eerste klas, zodat hij onbelemmerd naar Tilburg kan reizen. Zul je zien dat hij hier morgen door de straat stapt, met zo’n oproltoeter in zijn mond. Om mij te sarren. Maar als ik vijf kilometer per uur te hard over de Ringbaan rijd, kan ik rekenen op een zware straf en nul clementie. Waar betalen we eigenlijk nog belasting voor in dit land?

Nederland, het land waar Volkert overal vrij mag rondlopen en Zwarte Piet nergens. In zo’n land leven we dus!”

Geschreven door Luuk Koelman

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.