Opbokken, Rob!

Onlangs werd ik nogal verrast door een anoniem e-mailtje van ene RJB1948. Hij had het ook naar elf andere collega’s en naar enkele algemene TiU-adressen gestuurd. Het mailtje betrof de politieke opvattingen van een van onze promovendi hier aan de – en ik citeer nu eventjes – ‘K.U.T.’: Merijn Oudenampsen.

Een tikkie onsamenhangend werd er te kennen gegeven dat ‘Merijntje’ in een van zijn vele opiniërende bijdragen op joop.nl (de ‘Jodenhatende Oorlog Ophits Pagina’) kennelijk de verkeerde kant had gekozen en dat ie maar beter echt aan het werk kon gaan ‘van mijn belastinggeld’. Een en ander gelardeerd met wat andere al dan niet frisse uitspraken over Moslims. En natuurlijk waren er ook smaakvolle kiekjes van hoofden op spiesen. Genieten!

Een weekje later deed ie het nog eens dunnetjes over. Hij stuurde, ditmaal met naam, Rob Beunder, én met vriendelijke groet en wel ondertekend, integraal een speech van een of andere CDA’er door aan zijn Tilburgse ‘Palestijnen-vrienden’.

Ik vroeg mij af waarom Rob zijn grieven juist naar mij had verstuurd. Eenvoudig googlewerk laat immers zien dat Merijn en ik niet bepaald de beste vrienden zijn. Wetenschappelijk gezien dan hè! (Kijk maar, een stukje gezelligheid voor de mensen). En als het gaat om wat Merijn in zijn vrije tijd allemaal roept over politiek in het algemeen of over het Midden Oosten in het bijzonder, dan moet ie dat lekker zelf weten. Zo lang ie mij er maar niet mee lastig valt. Dat interesseert me namelijk ongeveer net zo veel als de tegengestelde opvattingen van onze Robbemansch.

Je vraagt je af wat zo’n Rob eigenlijk wil bereiken met die mailtjes. Dat ik Merijn ga vragen of ie nou eindelijk eens zijn denkbeelden gaat bijstellen? Dat ik Rob terugmail dat hij volledig gelijk heeft? Dat ik hem juist terugmail dat ie geen gelijk heeft? Ik wilde Rob wel antwoorden dat ik dat allemaal kansloos vind, maar bang als ik ben voor anonieme fanatici, besloot ik niet terug te mailen. Ook nadat Rob met zijn eigen naam had ondertekend, durfde ik het niet aan. Een ongevraagde, oeverloze discussie met een voor jou grotendeels onbekende fanaticus over de politieke opvattingen van een van je niet al te naaste collega’s – daar zit je toch ook niet op te wachten?… Ik tenminste niet!  Het komt de productiviteit ook al niet ten gunste, en da’s ook zonde van Rob zijn belastinggeld.

Blijft de kwestie dus staan dat ik zo onbeleefd ben geweest om niet te reageren op onze Rob. Da’s niet zo netjes. Voor zover ik kan nagaan hebben de andere aangeschreven collega’s ook niets van zich laten horen. Ook niet zo netjes mensen! Laat ik daarom van de gelegenheid gebruikmaken om Rob in ieder geval van enige repliek te voorzien:

Beste Rob,

Sorry voor de verlate reactie. Ik verzoek je vriendelijk op te bokken!

Groetjes, Peter

p.s.  Reaguren kan hieronder

Geschreven door Peter Achterberg

Advertentie

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.